Băsescu la ASE: România s-a stabilizat macro

Autor: Claudia Medrega Postat la 04 aprilie 2013 14 afişări

„Am mai multe întrebări decât răspunsuri legate de evoluţiile economice din România şi UE.“

Băsescu la ASE: România s-a stabilizat macro

România a reuşit să se stabilizeze din punct de vedere macroeconomic, dar marea problema rămâne incapacitatea de a absorbi fonduri europene, influenţată şi de slaba pregătire a funcţionarilor publici, susţine preşedintele Traian Băsescu.

El a reafirmat că România trebuie să se pregătească din punctul de vedere al competitivităţii pentru a intra în zona euro şi a arătat că are mai multe întrebări decât răspunsuri în ceea ce priveşte evoluţiile economice din România şi din Uniunea Europeană.

El a fost prezent ieri la adunarea festivă prilejuită de aniversarea Centenarului ASE.

Una dintre întrebări este de ce România nu a putut să repete în 2012 creşterea economică de 2,2% înregistrată în 2011 şi de ce în 2013 speranţa este doar la un an agricol bun. „De ce privim la 2013 doar cu speranţa creşterii economice legate de un eventual boom al agriculturii pentru că Dumnezeu este bun cu noi anul acesta? Sau pare a fi bun până acum, dar nu ştim cum va fi până la sfârşit. De ce nu ne bazăm pentru 2013 pe soluţii certe, care să ne asigure creşterea în condiţiile în care România nu are o datorie excesivă, se poate împrumuta pe pieţe în momentul de faţă şi are banii europeni la dispoziţie?“

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ase,
traian basescu,
uniunea europeana
/actualitate/basescu-la-ase-romania-s-a-stabilizat-macro-10712969
10712969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.