Barroso anunţă sfârşitul crizei din zona euro când analiştii avertizează că austeritatea va scoate tot mai multă lume în stradă

Postat la 09 ianuarie 2013 11 afişări

Euro a fost salvat, iar criza care ameninţa existenţa monedei unice europene ţine acum de domeniul trecutului, a declarat preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso. Optimismul său contrastează puternic cu avertismentele cancelarului german Angela Merkel că pentru zona euro urmează încă un an dificil şi ale analiştilor, care atrag atenţia că populaţia s-a săturat de austeritate.

"Cred că putem spune că pericolul care ameninţa existenţa euro a fost depăşit. Pentru 2013 întrebarea nu va fi dacă euro va sau nu va face implozie", a spus Barroso. Dar aceste declaraţii au fost făcute în Portugalia, ţara sa de origine şi al cărei preşedinte, Anibal Cavaco Silva, a atacat austeritatea impusă prin programul de salvare descriind condiţiile de bailout ca fiind o "nedreptate socială", potrivit EUobser­ver. Săptămâna trecută, Barroso a recunoscut că Portugalia trece printr-o "situaţie adevărată de urgenţă socială". Analiştii se tem că măsurile de austeritate cerute de Bruxelles în schimbul ajutoarelor financiare au ca efect recesiune profundă şi de durată în ţările de la periferia zonei euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actualitate,
economie,
zf
/actualitate/barroso-anunta-sfarsitul-crizei-din-zona-euro-cand-analistii-avertizeaza-ca-austeritatea-va-scoate-tot-mai-multa-lume-in-strada-10444575
10444575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.