Barack Obama apără strategia diplomatică a SUA în dosarul programului nuclear iranian

Postat la 26 noiembrie 2013 53 afişări

Barack Obama a apărat luni abordarea administraţiei sale în dosarul nuclear iranian, afirmând că e "uşor" să baţi cu pumnul în masă, însă aceasta nu garantează securitatea Statelor Unite.

Barack Obama apără strategia diplomatică a SUA în dosarul programului nuclear iranian

 "Nu putem închide uşa diplomaţiei şi nu putem exclude în mod automat soluţiile paşnice la problemele mondiale", a asigurat preşedintele american, evocând în timpul unui discurs la San Francisco acordul interimar încheiat cu Republica islamică sâmbătă la Geneva, criticat de numeroşi adversari republicani.

"Când eram candidat la preşedinţie pentru prima dată, am spus că a venit timpul unei noi ere a leadershipului american, că este nevoie să întoarcem pagina după un deceniu de războaie", a amintit Obama, la începutul unei intervenţii consacrată şi reformei imigraţiei susţinută de acesta.

"Cred în ceea ce preşedintele Kennedy a spus odată «Nu negociem pentru că ne este teamă, însă nu ne este niciodată teamă să negociem»", a continuat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barack-obama-apara-strategia-diplomatica-a-sua-in-dosarul-programului-nuclear-iranian-11721742
11721742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.