Bar de noapte cu tematică Vladimir Putin, deschis în capitala kîrgîză

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 octombrie 2014 34 afişări

Un bar de noapte care-l sărbătoreşte şi-l satirizează totodată pe preşedintele rus Vladimir Putin a fost deschis în capitala kîrgîză Bişkek, în care personalul, în uniforme pe spatele cărora scrie "#oamenipoliticoşi", serveşte băuturi cu numele Kabaeva sau Berezovski, relatează The Guardian online.

"Care este numele feminin preferat de Putin", a strigat către public animatorul petrecerii de deschidere al "Barului Putin", inaugurat săptămâna aceasta, scrie ziarul britanic în acest reportaj. "Alina!", i-a răspuns publicul la unison, referindu-se la numele fostei gimnaste olimpice Alina Kabaeva, despre care presa scrie că ar fi iubita preşedintelui. "Nu Liudmila?", a continuat animatorul, referindu-se la numele fostei soţii a lui Putin. "Deloc!", i-a răspuns publicul.

La fel ca acest moment de antren, barul tematic este plin de accesorii care-l au în centru pe Putin şi oferă băuturi cu numele Kabaevei sau al lui Boris Berezovski, un fost apropiat al acestuia care i-a devenit rival politic, ori cocktailuri "Crimeea este a noastră".

Personalul localului poartă uniforme pe spatele cărora este scris, în rusă, hashtagul "#oamenipoliticoşi", o trimitere la actorii operaţiunii militare ascunse care a condus la anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea în martie. Însă chelnerii sunt mult mai comunicativi decât militarii care au apărut în mod misterios în Crimeea, în februarie, înaintea referendumului pentru alipirea la Rusia, comentează ziarul.

"Vreau să creez un loc călduros în care oamenii să poată să se bucure de o atmosferă plină de viaţă şi să nu se ia prea în serios", a declarat pentru The Guardian Ernest Japarov, care s-a prezentat ca fiind proprietarul barului, dar nu şi un "putinist".

Însă, potrivit presei locale, ambasadorul rus în Kîrgîzstan Andrei Krutko ia localul foarte în serios. El a declarat miercuri pentru ziarul Vecernîi Bişkek că numirea unui "loc de băut" după "preşedintele nostru" este "neetică" şi a promis că va face tot posibilul "fie ca locul să fie închis, fie să-l determine să-şi schimbe numele".

Luna trecută, autorităţile de la Bişkek au eliminat toate panourile şi bannerele prin care se făcea reclamă Barului Putin.

"Poţi să-l placi sau nu, dar Putin este un om cu greutate", a spus Japarov, declarându-se mulţumit de un tablou în stil Andy Warhol, în care preşedintele rus este înfăţişat purtând o pălărie tradiţională kîrgîză - kalpak.

În cealaltă parte a oraşului, "Barul Obama", concurenţa "uşor mai rafintă" - potrivit ziarului britanic - a localului dedicat lui Putin s-ar putea confrunta cu o posibilă schimbare de imagine, în contextul în care mandatul acestuia la Casa Albă se apropie de final, mai comentează The Guardian.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KÎRGÎZSTAN,
BAR,
PUTIN
/actualitate/bar-de-noapte-cu-tematica-vladimir-putin-deschis-in-capitala-kirgiza-13407275
13407275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.