Băncile nu s-au restructurat şi au ajuns să transfere costurile ridicate clienţilor

Postat la 20 decembrie 2011 8 afişări

Costurile administrative ale băncilor, de la salariile angajaţilor până la chiriile pentru sediile unităţilor teritoriale, continuă să aibă una dintre cele mai mari ponderi în dobânda creditelor, de circa 4%. Băncile nu s-au restructurat pe măsura crizei şi au transferat acest cost şi clienţilor bun-platnici.

Băncile au continuat să includă în costul creditelor, în al treilea trimestru din acest an, o marjă de 3,8 puncte procentuale pentru a-şi acoperi costurile administrative, procentul fiind în scădere cu doar 0,2 puncte procentuale faţă de 2009. Şeful supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, declara recent că procesul de restructurare la nivelul sistemului bancar, care a început în 2008, nu a fost atât de intens precum aşteptările BNR, iar banca centrală a fost nevoită să ceară la două bănci închiderea acelor unităţi din ţară care le aduceau pierderi majore.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
restructurare,
costuri,
transfer,
clienti
/actualitate/bancile-nu-s-au-restructurat-si-au-ajuns-sa-transfere-costurile-ridicate-clientilor-9077644
9077644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.