Băncile centrale îşi fac planuri de urgenţă pentru eventualitatea intrării SUA în default

Postat la 15 octombrie 2013 38 afişări

Băncile centrale au început să-şi facă planuri de urgenţă pentru a păstra pieţele financiare funcţionale în cazul în care Statele Unite nu-şi vor putea achita la scadenţă datoriile, situaţie care va pune obligaţiunile folosite ca referinţă la nivel global în situaţia de default.

Băncile centrale îşi fac planuri de urgenţă pentru eventualitatea intrării SUA în default

 Liderii băncilor centrale au discutat posibile măsuri de răspuns la întâlnirea anuală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), de la sfârşitul săptămânii trecute, au declarat două surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg. Discuţiile au continuat şi după ce bancherii au părăsit reuniunea de la Washington.

"Doar pentru că în trecut a fost rezolvată întotdeauna, nu înseamnă că nu trebuie să facem plauri de urgenţă. (...) Mă aştept ca Banca Angliei să se pregătească. Mă aştept ca sectorul privat să facă acelaşi lucru, iar în alte ţări situaţia să fie similară", a declarat Jon Cunliffe, care va prelua din noiembrie funcţia de viceguvernator pentru stabilitate financiară la Banca Angliei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-centrale-isi-fac-planuri-de-urgenta-pentru-eventualitatea-intrarii-sua-in-default-11514632
11514632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.