Banca Transilvania iese cu o ofertă de refinanţare a creditelor de la alte bănci

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 iunie 2013 7444 afişări

Banca Transilvania a lansat o campanie destinată persoanelor fizice care doresc să îşi refinanţeze la BT creditele în euro sau lei contractate de la alte bănci.

Banca Transilvania iese cu o ofertă de refinanţare a creditelor de la alte bănci

Banca returnează clienţilor echivalentul unei dobânzi, în puncte Star BT - la aniversarea de un an a împrumutului de la Banca Transilvania şi acordă până la 100 de lei în puncte de puncte Star BT - la contractarea creditului. Promoţia este valabilă până în data de 31 august. Punctele Star BT fac parte din pachetul de avantaje al programului de loialitate Star BT, alături de ratele fără dobândă pentru achiziţii făcute în cele peste 4.000 de magazine partenere.

Creditul de refinanţare trebuie să fie de acelaşi tip cu creditul iniţial - imobiliar, de consum etc. Perioada maximă de creditare este de 30 de ani pentru refinanţarea creditelor de consum contractate înainte de 31 octombrie 2011, respectiv de 5 ani pentru cele contractate ulterior datei menţionate. În cazul unei credit de nevoi personale garantat cu ipoteca imobiliară, pentru persoanele care au cont la BT pentru încasarea veniturilor, în cazul împrumuturilor în euro, dobânda este de 6%, fixă în primul an, iar ulterior este de Euribor 6M + 5,5%, iar în cazul creditelor în lei, dobânda este de 6,9%, fixă în primii 2 ani, ulterior aceasta fiind de Robor 6M + 2,5%. În cazul creditelor de refinanţare pentru investiţii imobiliare, durata maximă a creditului este de 30 de ani.

Prin refinanţare, clienţii pot contracta un credit nou, pentru a rambursa un împrumut pe care îl au deja la o altă bancă. Clienţii pot folosi astfel diferenţa de cost dintre două împrumuturi pentru diverse destinaţii. Procedura de contractare a unui astfel de credit este asemăntoare cu cea pentru un împrumut cu alte destinaţii. Noul dosar de credit trebuie să cuprindă documentaţia standard pe care o presupune un dosar de credit, precum şi o copie după contractul de credit care se doreşte să fie refinanţat.

Banca a lansat pe site-ul său aplicaţia Calculator refinanţare (http://www.bancatransilvania.ro/refinantare/), care permite persoanelor interesate să solicite online un credit de refinanţare, să-şi calculeze valoarea noii rate sau suma economisită.

Banca Transilvania este a treia bancă din sistem după active, cu o cotă de piaţă de 8% la finele anului trecut. Instituţia are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de sedii şi 1,67 milioane de clienţi activi. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine 15% din capitalul social al băncii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-transilvania-iese-cu-o-oferta-de-refinantare-a-creditelor-de-la-alte-banci-10973457
10973457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.