Banca Rusiei a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru a opri deprecierea rublei

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 decembrie 2014 88 afişări

În ultimele două săptămâni, banca centrală din Rusia a cheltuit peste 10 miliarde de dolari în încercarea de a combate deprecierea rublei, scrie cotidianul Vedomosti.

Banca Rusiei a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru a opri deprecierea rublei

Între 12 şi 15 decembrie, Banca Rusiei a cheltuit 4,3 miliarde de dolari din rezervele naţionale în valută, dintre care aproape 2 miliarde luni, după ce moneda s-a depreciat cu 10%. Cu toate acestea, rubla s-a depreciat cu peste 30% faţă de dolar în ultima lună.

Joia trecută, banca centrală a majorat dobânda de politică monetară la 10,5%, nivel aproape dublu faţă de cel de 5,5% înregistrat la începutul acestui an, pentru a opri deprecierea rublei care riscă să afecteze economia aflată deja în pragul recesiunii. Aceasta este a şasea creşterea a dobânzii cheie efectuată de banca centrală de la începutul anului până în prezent.

Luni, rubla a atins noi minime istorice, coborând sub 60 de unităţi pentru un dolar, respectiv 75 de unităţi pentru un euro, în pofida intervenţiilor masive de susţinere a monedei efectuate de banca centrală în luna decembrie, relatează AFP.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-rusiei-a-cheltuit-peste-10-miliarde-de-dolari-pentru-a-opri-deprecierea-rublei-13725803
13725803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.