Banca Românească a tăiat dobânzile la depozitele în lei şi euro

Autor: Ciprian Botea Postat la 18 ianuarie 2013 16 afişări

Banca Românească, un jucător de talie medie cu acţionariat elen, a redus cu până la o jumătate de punct procentual dobânzile plătite la depozitele standard în lei atrase de la populaţie, bonificaţia maximă fiind acum de 6% pe an.

Banca Românească, un jucător de talie medie cu acţionariat elen, a redus cu până la o jumătate de punct procentual dobânzile plătite la depozitele standard în lei atrase de la populaţie, bonificaţia maximă fiind acum de 6% pe an. Cea mai mare reducere de dobândă a fost operată în cazul depozitelor cu scadenţa la o lună, bonificaţia plătită în prezent fiind de 5,5% pe an. Cea mai mare dobândă, de 6% pe an, este plătită pentru depozitele cu scadenţa mai mare de patru luni. Şi dobânzile la euro au fost ajustate cu până la 0,2 puncte procentuale, fiind cuprinse în prezent între 3,15% pe an pentru scadenţa de o lună şi 4% pe an pentru depunerile pe 12 luni. Cele mai mari scăderi de dobândă au fost aplicate la depozitele în dolari. De exemplu, pentru scadenţa de o lună dobânda la dolari a coborât de la 2,2% la 1% pe an. Mai multe bănci, printre care BRD sau Garanti, au operat la începutul acestui an reduceri de dobânzi la depozite. Pe parcursul anului trecut, dobânzile la depozitele în lei au scăzut constant anul trecut pe fondul lichidităţii satisfăcătoare din piaţă şi în condiţiile în care creditarea a rămas anemică.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-romaneasca-a-taiat-dobanzile-la-depozitele-in-lei-si-euro-10486561
10486561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.