Banca Centrală Europeană pune 750 miliarde euro la bătaie prin Programul de Achiziţii Urgente în Pandemie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 martie 2020 68 afişări

Banca Centrală Europeană pune 750 miliarde euro la bătaie prin Programul de Achiziţii Urgente în Pandemie

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat un nou program prin care va cumpăra obligaţiuni în valoare totală de 750 miliarde euro, după o şedinţă desfăşurată miercuri noapte în regim de urgenţă, ca răspuns la condiţiile economice şi financiare deteriorate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui anunţ al băncii.

BCE spune că programul ce se va desfăşura anul acesta va acoperi atât datoriile suverane cât şi datoriile corporate.

Denumit Programul de Achiziţii Urgente în Pandemie (Pandemic Emergency Purchase Programme – PEPP), acesta se va desfăşura până când criza coronavirus va fi depăşită.

„Timpuri extraordinare cer măsuri extraordinare. Angajamentul nostru faţă de euro nu are limite. Suntem determinaţi să folosim întregul potenţial al instrumentelor noastre, în cadrul mandatului nostru”, a spus Christine Lagarde, preşedinte al Băncii Centrale Europene.

BCE a decis să extindă gama de active eligibile pentru program şi către o facilitate comercială pentru instituţii non-financiare. Mai mult, banca va relaxa standardele de colateral pe care le impune băncilor, pentru a le permite acestora să atragă mai mult capital raportat la active.

„Consiliul guvernator al BCE este angajat să îşi joace rolul în susţinerea tuturor cetăţenilor din zona euro în aceste timpuri pline de încercări. Consiliul guvernator va face tot ce este necesar în mandatul său”, a transmis BCE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bce,
program,
banca centrala,
pandemie,
miliarde,
achizitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.