Banca Centrală din Cipru a respins ofertele Băncii Transilvania şi Raiffeisen pentru preluarea Bank of Cyprus România

Postat la 19 aprilie 2013 22 afişări

Banca Centrală a Ciprului a respins miercuri ofertele depuse de Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank pentru preluarea totală sau parţială a sucursalei Bank of Cyprus şi caută alternative de transfer în România a depozitelor de la unitatea locală, care au coborât sub 100 milioane euro.

 Surse bancare au declarat pentru MEDIAFAX că, încă de miercuri, cele două oferte au fost considerate mult prea mici în comparaţie cu ceea ce au evaluat comitetul de restructurare a sistemului bancar din Cipru, prin consultanţi.

Mai multe surse au confirmat că Raiffeisen Bank a cerut un discount mai mic pentru creditele care urma să le preia de sucursala din România a Bank of Cyprus, dar Banca Transilvania, deşi a solicitat un discount mai mare, a fost dispusă să includă în portofoliu majoritatea creditelor cu un serviciu bun al datoriei.

Deşi a solicitat un discount peste cel cerut de Raiffeisen, Banca Transilvanian a mandat avocaţii şi reprezentanţii trimişi în Cipru, potrivit Ziarului Financiar, să continue negocierile, dar au avut o marjă destul de limitată de îmbunătăţire a ofertei, sub presiunea acţionarilor BERD şi IFC.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-centrala-din-cipru-a-respins-ofertele-bancii-transilvania-si-raiffeisen-pentru-preluarea-bank-of-cyprus-romania-10766109
10766109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.