Banca centrală a Germaniei: Economia va continua să crească, susţinută de consum

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 18 mai 2015 78 afişări

Economia Germaniei va continua să crească, susţinută de consum, se arată în raportul lunar al băncii centrale germane, Bundesbank, publicat la mai puţin de o săptămână după ce biroul federal de statistică a anunţat un avans dezamăgitor al PIB în primul trimestru, de numai 0,3%.

"Încetinirea economiei globale a ţinut în loc exporturile, în timp ce importurile au crescut puternic", potrivit raportului care anticipează că economia germană, susţinută de consum, va continua să crească în lunile următoare, transmite MarketWatch.

Bundesbank menţionează că în industrie au avut loc progrese ciclice, dar datele slabe referitoare la comenzi sugerează că ritmul de creştere al acestui sector va fi scăzut. Cu toate acestea, întărirea economiei mondiale şi devalorizarea euro ar trebui să crească oportunităţile de export pentru companiile germane, în afara zonei euro.

Analiştii au fost dezamăgiţi de datele de săptămâna trecută referitoare la creşterea economiei germane în primul trimestru, când anticipau un avans de 0,5%.

Cei mai recenţi indicatori economici sugerează că economia va continua să crească cu un ritm moderat, a anunţat Ministerul Economiei după publicarea datelor referitoare la PIB. Ministerul prognozează o creştere economică de 1,8% pentru acest an şi 2016.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ECONOMIE,
/actualitate/banca-centrala-a-germaniei-economia-va-continua-sa-creasca-sustinuta-de-consum-14287555
14287555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.