Banca care a trimis din greşeală 6 miliarde de dolari unui singur client

Postat la 20 octombrie 2015 166 afişări

Banca care a trimis din greşeală 6 miliarde de dolari unui singur client

Cea mai mare bancă a Germaniei, Deutsche Bank, a trimis, din greşeală, 6 miliarde de dolari către un singur client, informează Bloomberg News.

Numărul a fost introdus greşit de un membru junior al bănci. Banii au fost trimişi către un client american şi recuperaţi a doua zi. Angajatul a introdus un număr brut, în loc de un număr net, potrivit publicaţiei citate.

Incidentul are loc după o serie de scandaluri care au avut loc la banca din Frankfurt.

John Cryan, co-CEO-ul băncii, a operat schimbări radicale în managementul Deutsche Bank în încercarea de a revitaliza operaţiunile băncii, care a pierdut teren la nivel mondial. Colin Fan, şeful diviziei de investiţii, Michele Faissola, bancher senior şi Stefan Krause, un fost executiv al companiei, sunt doar câteva dintre numele care vor părăsi Deutsche Bank la sfârşitul lunii.

John Cryan l-a înlocuit pe Anshu Jain în iulie, în urma unuia dintre cele mai mari scandaluri în care a fost implicată banca, care a erodat puternic încrederea investitorilor. Schimbările de management ar putea să-l ajute pe Cryan să reorganizeze banca şi să reconstruiască relaţiile cu autorităţile de reglementare, după o amendă record de 2,5 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-care-a-trimis-din-greseala-6-miliarde-de-dolari-unui-singur-client-14854959
14854959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.