Baconschi: După summit, trebuie să lansăm rapid programe de modernizare a Armatei

Postat la 11 iulie 2016 152 afişări

Baconschi: După summit, trebuie să lansăm rapid programe de modernizare a Armatei

România trebuie să lanseze rapid, după summitu-ul NATO de la Varşovia, programe de modernizare a forţelor armate pe baza alocării a cel puţin 2% din PIB în vederea acestui obiectiv, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ambasadorul Teodor Baconschi, fost ministru de Externe.

Baconschi crede că la întâlnirea Alianţei , România a obţinut "ce şi-a propus" şi, dacă va dori mai mult, va trebui "să facă mai mult", polemicile interne pe această temă fiind "inutile".

"Mi se pare pozitivă continuitatea în politica României, indiferent de admnistraţie: aveam deja prezenţe militare semnificative la Cincu şi Kogălniceanu (unde va mai sosi un batalion american), iar baza Deveselu a trecut, aşa cum era prevăzut, sub comandă NATO. E notabil şi update-ul planului de contigenţă privitor la România, pentru că el distribuie toate sarcinile în caz de agresiune străină. În ce priveşte noua brigadă multinaţională, să sperăm că, pe lângă polonezi şi bulgari, vom avea trupe şi din alte state membre, din Europa occidentală. Va fi nevoie să ne concertăm cât mai bine cu Ankara şi Sofia, pentru ca Alianţa să adopte, pe termen mediu, şi măsuri pro-active de contracarare a zonelor anti-acces construite de Rusia în Crimeea", a mai spus, pentru MEDIAFAX, ambasadorul Baconschi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/baconschi-dupa-summit-trebuie-sa-lansam-rapid-programe-de-modernizare-a-armatei-15523884
15523884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.