Avertizare meteo generală - cod protocaliu pentru cea mai mare parte din ţară

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 iunie 2020 154 afişări

Avertizare meteo generală - cod protocaliu pentru cea mai mare parte din ţară

ANM a emis o avertizare meteo generală, cu un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a ţării, restul fiind sub cod galben.

În intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, în şase judeţe din sudul ţării şi în Bucureşti, dar şi în părţi din judeţele Consatnţa şi Tulcea instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată, avetizarea voind de cod galben.

Instabilitatea se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

Codul portocaliu priveşte intervalul 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 03:00, fenomenele vizae fiind cantităţi de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni (14/15 iunie), în

Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova şi local în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia vor fi perioade cu

averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Vor fi căderi de grindină de medii şi mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) şi frecvente descărcări electrice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
avertizare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.