Avertismentul terifiant al unui preşedinte de stat: "Vor mai muri mulţi până să ne oprim"

Postat la 06 septembrie 2016 345 afişări

Avertismentul terifiant al unui preşedinte de stat: "Vor mai muri mulţi până să ne oprim"

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat, luni, că "mulţi vor mai fi ucişi" până la finalul campaniei sale de a elimina cartelurile de droguri.

De când a devenit preşedinte, în urmă cu două luni, Duterte a coordonat o campanie care a dus la uciderea a peste 2.400 de persoane. "Mulţi vor mai fi ucişi până când ultimul traficant e scos de pe străzi. Până când ultimul om care produce droguri e mort, noi vom continua", le-a spus liderul politic jurnaliştilor locali.

Preşedintele filipinez se va întâlni săptămâna aceasta cu omologul său american, Barack Obama, dar a insistat asupra faptului că nu va primi lecţii în drepturile omului de la acesta.

Preşedintele Republicii Filipinelor, Rodrigo Duterte, a declarat război drogurilor, însă spre deosebire de alţi preşedinţi care au făcut asta, Duterte şi-a îndemnat cetăţenii să ucidă traficanţii şi dependenţii de droguri suspectaţi, scrie publicaţia britanică Daily Mail. "Dublaţi-vă, triplaţi-vă eforturile, dacă este nevoe", le-a spus Duterte poliţiştilor. "Aceste scursuri ale societăţii ne distrug copii. Vă avertizez, nu încercaţi droguri, nu contează dacă eşti poliţist, chiar o să te ucid", a spus preşedintele într-un din discursurile sale din cadrul campaniei prezidenţiale.

Un efect al acestei campanii brutale este faptul că închisorile s-au umplut. Aproape 60.000 de dependenţi de droguri filipinezi s-au predat, relata Daily Mail pe 24 iulie. Acţiunea preşedintelui este susţinută şi de grupuri din cadrul poliţiei, dar a întâmpinat şi critici, care spun că acesta doar incintă populaţia la violenţă care va scăpa de sub control şi va crea o naţiune fără judecători.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.