Avertisment îngrijorător pentru sute de mii de tineri din România. Ce spun psihologii

Postat la 23 aprilie 2019 118 afişări

Tinerii se încumetă să facă selfie-uri în locuri periculoase, punându-şi viaţa în pericol, din cauza insuficientei conştientizări a pericolului dar şi din nevoia de a atrage atenţia cu orice preţ, chiar cu riscul morţii, avertizează psihologul Diana Ioaneş după extinderea accentuată a fenomenului.

Avertisment îngrijorător pentru sute de mii de tineri din România. Ce spun psihologii

Psihologul Diana Ioaneş spune că vârsta adolescenţei este caracterizată de nevoia de a te distinge şi că tinerii trăiesc foarte mult pentru imaginea de sine, motiv pentru care aceştia ajung de multe ori în ipostaze care le pot pune viaţa în pericol.

„Insuficienta conştientizare a pericolului şi nevoia de a atrage atenţia cu orice preţ, îî determină pe tineri să ignore chiar riscul morţii. E o nevoie exagerată de a te distinge prin ceva, la vârsta adolescenţei trăieşti foarte mult pentru imaginea de sine, prin imaginea de sine, care acum e foarte bine vândută, să spunem aşa, pe Facebook, pe Instagram. Când mergi la un eveniment, nu te duci atât pentru eveniment, cât pentru pozele pe care le vei posta de acolo. Atunci, riscăm să ne punem viaţa în pericol, doar pentru a părea mai diferiţi, mai extravaganţi, mai altfel, şi ignorăm pericolele reale”, a explicat psihologul Diana Ioaneş într-o declaraţie acordată MEDIAFAX.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
avertisment,
romania,
pericol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.