Avertisment: Economia Chinei va pierde o oportunitate de 5.500 miliarde dolari dacă nu se conformează la normele de data privacy

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 martie 2019 141 afişări

Avertisment: Economia Chinei va pierde o oportunitate de 5.500 miliarde dolari dacă nu se conformează la normele de data privacy

Dacă Beijingul nu va face mai multe eforturi în încercarea de a rezolva probleme precum data privacy şi protecţia proprietăţii intelectuale, economia Chinei ar putea rata o oportunitate de creştere de 5.500 miliarde dolari în următorii 10 ani, potrivit unei analize citate de CNBC.

Pe baza unor cercetări realizate de firma de consultanţă AlphaBeta, raportul publicat luna aceasta de fundaţia nonprofit Hinrich Foundation, arată că fluxurile digitale au contribuit în 2017 la PIB-ul ţării cu 476 miliarde dolari, iar la PIB-ul altor ţări cu un total cumulat de 283 miliarde dolari.

Până în 2030, analiştii se aşteaptă ca acest comerţ digital, în special în businessul de consum şi de retail, să contribuie la economia Chinei cu un total de 5.500 miliarde dolari.

Asta ar reprezenta circa o cincime din PIB-ul estimat al Chinei, notează raportul.

„Estimările se bazează pe fluxuri libere de date pentru aceste oportunităţi. Dacă stabileşti reglementări care îngreunează sau împiedică acest flux, contribuţia aceasta la PIB se va diminua”, spune Konstantin Matthies, manager în cadrul AlphaBeta.

Printre priorităţile subliniate de raport se evidenţiază recomandarea de a adopta la nivelul statului chinez Cadrul de Reglementare pentru Cooperare Economică Asia-Pacific şi conformarea la standardul de protejare a datelor personale recomandat de Organizaţia Internaţională pentru Standardizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
china,
economie,
refuz,
avertisment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.