Avertisment de ultimă oră. Toţi românii să părăsească această ţară

Postat la 14 august 2021 443 afişări

Avertisment de ultimă oră. Toţi românii să părăsească această ţară

Ministerul Afacerilor Externe informează că nivelul de alertă este ridicat pentru Afghanistan şi recomandă cetăţenilor români să părăsească de urgenţă teritoriul acestui stat şi să evite orice deplasare.

MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se deplasează în Afganistan sau care se află deja pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Islamabad şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

„Pentru sprijin şi informaţii vă rugăm să vă adresaţi Ambasadei României de la Islamabad (telefon de urgenţă +92 311 4469900) sau misiunilor diplomatice ale statelor membre UE care sunt încă operaţionale la Kabul, inclusiv pentru identificarea unor soluţii de repatriere”, se arată în comunicatul MAE.

Totodată, cetăţenii români pot solicita sprijin misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene care sunt încă operaţionale la Kabul.

MAE reaminteşte că activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019, în urma unui atentat care a avariat grav clădirea misiunii. Având în vedere lipsa unei misiuni operaţionale la Kabul şi faptul că Ambasada României de la Islamabad a preluat reprezentarea ţării noastre în relaţia cu Afganistanul, capacitatea de intervenţie a acestei misiuni în Afganistan este limitată, mai ales în contextul deteriorării situaţiei de securitate din această ţară.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avertisment,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.