Avem cei mai bogaţi politicieni, la cea mai săracă populaţie

Postat la 20 noiembrie 2017 2464 afişări

Suntem cea mai saraca populatie din Uniunea Europeana, dar avem cei mai bogati politicieni, arata europarlamentarul Catalin Ivan, in cadrul unei dezbateri privind "Actiunile la purtator - sursa de devalizare a fondurilor publice".

Avem cei mai bogaţi politicieni, la cea mai săracă populaţie

Europarlamentarul explica faptul ca tara noastra are cel mai prost platiti lucratori din UE si sindicate care nu pot negocia contracte-colective de munca, precizand ca s-a ajuns la o astfel de situatie din cauza "coruptiei endemice". "Ma intereseaza prea putin cine ajunge la pucarie si cati ani sta acolo. Ma intereseaza ca banii furati sa fie recuperati.

 

Vorbim de tara cu cea mai saraca populatie din UE si cei mai bogati politicieni. Vorbim de efecte sociale foarte grave. Vorbim de lipsa banilor pentru scoli, spitale, investitii, categorii tot mai defavorizate", a declarat europarlamentarul. Suntem tara cu populatia cea mai saraca nu din motive de relief sau bogatii ale subsolului. Suntem saraci pentru ca de 28 de ani incoace am ales ca saracia mintala si de caracter sa ne conduca. Saracia aceea politica si administrativa cu reminescente ale "epocii de aur".

 

Liderii politici din Salaj 

au salarii sfidatoare

 

Legile sunt facute pentru politicieni si gasca lor, salariile se duc la politicieni si familiile lor, de avantajele sociale benficiaza politicienii si clica lor. 

Sa luam de pilda Legea salarizarii cu care s-a batut atat de mult in piept PSD. Este o lege proasta, facuta pentru bugetari, in special pentru bugetarii politici si pentru cei din subordinea lor, din administratie, care ar putea da votul in urmatoarele alegeri tot PSD-ului. Mediul privat, cel care produce, a fost lasat pe linie moarta. 

 

Sa privim in Salaj si sa ne crucim. Avem 70.000 de pensionari, a caror pensie medie este 920 de lei. Asta in timp ce politicienii au salarii de speriat. Presedintele PSD Salaj, care este si presedintele Consiliului Judetean, castiga vreo 16.000 de lei, adica de peste 17 ori mai mult decat pensia medie. Iar primarul municipiului are o leafa de peste 13 ori mai mare decat pensia medie. Din cei 48.000 de salariati, jumatate au salariul minim pe economie, de 1.450 de lei. “n timp ce alesii nostri, parlamentarii, pe langa ca si-au votat pensii nesimtite, primesc in fiecare luna vreo 37.000 de lei, salariul si cheltuieli de cazare, transport, birou parlamentar. Adica ia in fiecare luna vreo 26 de salarii minime.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.