Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru aproape 150 de profesori

Postat la 06 septembrie 2016 96 afişări

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru aproape 150 de profesori, aceştia fiind suspectaţi că ar fi utilizat o aplicaţie encriptată de mesagerie ce este folosită de susţinătorii clericului Fethullah Gulen, ce este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat.

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru aproape 150 de profesori

Potrivit site-ului postului France 24, care citează informaţii publicate de agenţia Anadolu, poliţia din oraşul turc Kayseri a declanşat o operaţiune ce vizează arestarea a 147 de profesori ce sunt acuzaţi că ar fi folosit applicaţia ByLock.

Profesorii, care deja au fost suspendaţi în urma tentativei de lovitură de stat, sunt acuzaţi că ar fi "încălcat constituţia","încercare de răsturnare a guvernul turc" şi de "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.