Autorităţile din trei regiuni italiene avertizează că nu vor mai primi imigranţi

Autor: Ioana Bojan Postat la 08 iunie 2015 216 afişări

Guvernele din regiunile italiene Lombardia, Liguria şi Veneto au avertizat că nu vor mai primi noi imigranţi, după salvarea a 6.000 de persoane pe Marea Mediterană la sfârşitul săptămânii trecute, relatează site-ul RTS.ch.

Repartiţia imigranţilor sosiţi pe Marea Mediterană este decisă de autorităţile de la Roma, dar guvernatorii celor trei regiuni importante susţin că Italia deja găzduieşte prea mulţi străini. "Italia găzduieşte deja 84.000 de imigranţi. Capacităţile sale de găzduire au atins punctul de ruptură", afirmă ei.

Luna trecută, regiunea Valle d’Aosta anunţa de asemenea că nu vrea să mai primească imigranţi.

Aceste reacţii intervin după ce echipele de intervenţie din Italia, Germania, Marea Britanie şi alte ţări europene au salvat la sfârşitul săptămânii trecute aproximativ 6.000 de imigranţi din Marea Mediterană, care veneau din Africa de Nord spre Europa pe ambarcaţiuni improvizate, a anunţat duminică paza de coastă italiană.

Numărul persoanelor care părăsesc Africa pentru a ajunge în Europa este în creştere cu 10% anul acesta. În 2014, 170.000 de imigranţi au debarcat pe coastele italiene.

Conform Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), peste 1.800 de persoane au murit pe mare, dintre care aproximativ 800 într-un singur naufragiu, în aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
IMIGRANŢI,
/actualitate/autoritatile-din-trei-regiuni-italiene-avertizeaza-ca-nu-vor-mai-primi-imigranti-14425309
14425309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.