Autorităţile din Coreea de Sud au descins la sediul Samsung

Postat la 23 noiembrie 2016 135 afişări

Autorităţile din Coreea de Sud au descins la sediul Samsung

Autorităţile sud coreene au descins la sediul Samsung şi la fondul naţional de pensii pentru a colecta probe în dosarul de investigaţie de corupţie al preşedintei Park Geun-hye, potrivit BBC.

Birourile Samsung au mai fost percheziţionate în legătură cu suspiciuni similare, iar percheziţiile de miercuri au legătură cu o fuziune din 2015 între filiala de construcţie a gigantului electronic, Samsung C&T, şi o firmă asociată, Cheil Industries.

Înţelegerea a continuat în ciuda opoziţiei acţionarilor, care au apreciat că deţinătorii de pachete minoritare vor fi afectaţi în timp ce familia lui Lee Kun-hee, proprietarul grupul Samsung, va beneficia de pe urma deciziei. Serviciul Naţional de Pensii al Coreei de Sud, care deţine acţiuni în ambele companii, a încheiat înţelegerea votând în favoarea acesteia.

Procurorii pretind că Samsung a dat 2,8 milioane de euro unei firme deţinute de prietena apropiată a preşedintei Park, Choi Soon-sil, după ce aceasta ar fi făcut presiuni pentru donaţii.

Samsung şi Fondul de Pensii au confirmat percheziţiile fără să adauge detalii.

Autorităţile încearcă să afle dacă preşedinta Coreei de Sud a făcut presiuni asupra fondului pentru a sprijini o fuziune Samsung, potrivit agenţiei de presă Yonhap, citată de BBC.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.