Autoritatile americane de reglementare investigheaza metodologia prin care S&P a retrogradat SUA

Postat la 16 august 2011 5 afişări

Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) analizeaza corectitudinea metodei de analiza aplicata de agentia Standard&Poor’s care a dus la retrogradarea ratingului Statelor Unite, precum si respectarea confidentialitatii, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de Bloomberg.

Inspectorii SEC verifica politicile S&P pentru astfel de analize si daca aceste proceduri au fost urmate atunci cand agentia de evaluare financiara a retrogradat ratingul "AAA" al SUA pe 5 august, a spus sursa. Revizuirea in scadere a ratingului Statelor Unite a dus la scaderea cu circa 6.800 de miliarde de dolari a valorii actiunilor la nivel mondial. Oficialii americani au afirmat ca retrogradarea s-a bazat pe o analiza eronata, care a supraestimat datoriile SUA cu circa 2.000 de miliarde de dolari. S&P sustine ca discrepanta nu modifica estimarile ca raportul intre datoriile si PIB-ul SUA va continua sa creasca in urmatorii zece ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
investigatie,
economie,
S&P,
reglementare,
rating
/actualitate/autoritatile-americane-de-reglementare-investigheaza-metodologia-prin-care-s-p-a-retrogradat-sua-8624665
8624665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.