Aurescu şi preşedintele AMRO au discutat despre îmbunătăţirea climatului investiţional din România

Autor: Catalina Mihai Postat la 05 martie 2015 33 afişări

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a pledat, joi, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele AMRO, Eric Stewart, pentru o prezenţă economică americană amplificată în România şi în regiune, cei doi oficiali abordând, totodată, şi chestiunea îmbunătăţirii climatului investiţional din ţara noastră.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit joi, pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), Eric Stewart.

În cadrul întrevederii, Bogdan Aurescu a salutat activitatea şi rolul important al AMRO în promovarea României ca destinaţie de interes pentru companiile americane, precum şi în stimularea investiţiilor şi schimburilor comerciale bilaterale care contribuie la creşterea economică a României. De asemenea, el a apreciat demersurile AMRO privind creşterea profilului României în mediile politice de la Washington şi a discutat cu Eric Stewart perspectivele unor noi investiţii ale unor companii americane pe piaţa românească.

Ministrul de Externe a salutat participarea companiilor membre ale Consiliului la viitoarea misiune anuală de promovare economică, preconizată să aibă loc în toamna acestui an la Bucureşti. În acest context, a fost realizat un schimb de vederi privind îmbunătăţirea climatului investiţional din România, cu accent pe implementarea Planului de Acţiune pentru bună guvernanţă economică.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat angajamentul autorităţilor române pentru aprofundarea şi dinamizarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA, pledând pentru o prezenţă economică americană amplificată în România şi în regiune.

Aurescu a subliniat importanţa unui angajament consolidat al SUA care să contribuie la susţinerea statelor din Vecinătatea Estică, în special Republica Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte investiţii în domeniul securităţii energetice.

Totodată, Bogdan Aurescu şi Eric Stewart au avut un schimb de opinii pe tema accesului României în programul Visa Waiver şi a solicitat continuarea demersurilor AMRO, în special la nivelul Congresului SUA, pentru realizarea acestui obiectiv.

Conform comunicatului MAE, Eric Stewart a exprimat interesul companiilor din cadrul AMRO de a-şi dezvolta în continuare investiţiile pe termen lung în România, evidenţiind succesul de care se bucură unele proiecte deja realizate şi potenţialul de care dispune România în diferite domenii, precum şi intenţia unor noi firme, care nu sunt încă membre AMRO, de a investi în România. Totodată, a arătat că AMRO va continua să susţină admiterea României în programul Visa Waiver.

Consiliul de Afaceri Americano-Român (American – Romanian Business Council - AMRO), organizaţie non-profit cu sediul la Washington, având drept obiectiv promovarea relaţiilor economice dintre SUA şi România, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington, având iniţial 10 companii membre.

În prezent, AMRO are în componenţă 16 companii americane de renume, cum ar fi Chevron, ExxonMobil, ADM, Smithfield, Raytheon, MetLife, Cargill, Amgen, Timken, Mega, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Honeywell, Baxter, CNH, şi Warburg Pincus, provenind din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări.

Misiunea Consiliului este de a contribui la consolidarea schimburilor economice şi investiţiilor dintre România şi SUA, aprofundarea relaţiilor bilaterale şi informarea opiniei publice în legătură cu importanţa acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOGDAN AURESCU,
ERIC STEWART,
/actualitate/aurescu-si-presedintele-amro-au-discutat-despre-imbunatatirea-climatului-investitional-din-romania-13935261
13935261
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.