Auditorii Big Four, selectaţi de ASF pentru teste de stres în asigurări, alături de Mazars, Milliman

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 18 februarie 2015 60 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară a selectat Deloitte, Ernst&Young, KPMG, PwC, Mazars şi Milliman pentru evaluarea activelor şi pasivelor a 13 asigurători, valoarea contractului fiind estimată la 12,3 milioane de lei, cu TVA.

"Mazars Romania SRL, Ernst&YoungAssurance Services, Deloitte Audit, KPMG Audit, Pricewaterhousecoopers Audit şi Milliman SRL sunt companiile care vor realiza evaluarea societăţilor de asigurări în cadrul proiectului Balance Sheet Review şi Stress Test", se arată într-un comunicat al ASF.

Cele mai mari companii de audit şi consultanţă din lume sunt Deloitte, Ernst&Young, KPMG, PwC, cunoscute şi sub denumirea generică "Big Four".

Evaluarea va fi realizată, până la 30 iunie, de către auditori şi consultanţi independenţi, coordonaţi şi supravegheaţi de către un Comitet de Coordonare compus din reprezentanţi ai ASF, Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale şi Comisia Europeană.

"Acest proiect vizează evaluarea activelor şi pasivelor societăţilor de asigurare participante şi analiza respectării cerinţelor de prudenţialitate atât în conformitate cu reglementările în vigoare, cât şi cu standardele prevăzute de Directiva Solvabilitate II, precum şi efectuarea unui test de stres. Testarea la stres sau rezistenţa la şocuri a sectorului de asigurări va fi efectuată folosind standardele stabilite în legislaţia Solvabilitate II (Solvency II) şi va constitui un exerciţiu relevant atât pentru asigurători, cât şi pentru ASF, în vederea implementării noilor reglementări privind regimul de solvabilitate, de la 1 ianuarie 2016", se spune în comunicat.

Data de referinţă utilizată în acest exerciţiu este 30 iunie 2014.

"În vederea realizării acestui proiect, ASF a demarat o procedură de licitaţie on-line prin publicarea în Sistemul de Achiziţii Electronice (SEAP) a anunţului de participare, în vederea depunerii de candidaturi. Procedura de achiziţie, începută pe data de 14.11.2014, a fost structurată pe 15 loturi dintre care 13 loturi pentru atribuirea contractelor de achiziţie privind serviciile de evaluare a bilanţurilor pentru 13 societăţi de asigurare, un lot pentru atribuirea contractului privind efectuarea testului de stres şi calculul cerinţelor de prudenţialitate şi un lot pentru serviciile de management al proiectului BSR", se mai spune în comunicat.

Astfel, în urma procesului de evaluare a ofertelor depuse, Mazars România va evalua Astra Asigurări, Generali România şi Omniasig VIG, iar Ernst&YoungAssurance Services pe Allianz-Ţiriac Asigurări, Groupama România, Uniqa Asigurări, Asirom VIG.

De asemenea, Pricewaterhousecoopers Audit va evalua PAID România, Carpatica Asig şi Exim România, în timp ce KPMG Audit şi-a adjudecat Euroins România şi AXA Life România.

Totodată, Deloitte va audita ING Asigurări de Viaţă.

Contractul de consultanţă privind efectuarea testului de stres şi evaluarea condiţiilor de prudenţialitate în cadrul exerciţiului BSR a fost câştigat de Milliman SRL.

"Lotul 15 - Contract de consultanţă privind managementul proiectului – nu s-a depus nici o ofertă şi a fost anulat", se mai spune în comunicat.

Cheltuielile pentru serviciile prestate de către consultant referitoare la efectuarea testului de stres şi evaluarea cerinţelor financiare prudenţiale, precum şi pentru serviciile prestate de către managerul de proiect vor fi plătite de ASF.

Toate taxele de audit generate de evaluarea activelor şi pasivelor vor fi suportate de către societăţile participante.

În august 2014, ASF a anunţat că va începe un program de evaluare a calităţii elementelor de activ şi de pasiv din bilanţurile companiilor de asigurare şi va realiza un test de stres pe piaţa de profil, pentru care vor fi selectaţi doi consultanţi independenţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ASF,
LICITAŢIE,
TEST
/actualitate/auditorii-big-four-selectati-de-asf-pentru-teste-de-stres-in-asigurari-alaturi-de-mazars-milliman-13846921
13846921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.