ATENTAT TERORIST în Franţa de Ziua Naţională: 84 de persoane au murit şi peste 150 sunt rănite. Un camion a lovit în plin mulţimea care participa la manifestaţiile de Ziua Franţei în Nisa, la focurile de artificii/ Doi români, printre răniţi - LIVETEXT

Postat la 15 iulie 2016 660 afişări

Noul bilanţ al victimelor atacului de la Nisa este de 84 de morţi, inclusiv copii, şi peste 150 de răniţi dintre care 18 sunt în stare gravă, a precizat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Le Figaro online. Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraşului Nisa.

ATENTAT TERORIST în Franţa de Ziua Naţională: 84 de persoane au murit şi peste 150 sunt rănite. Un camion a lovit în plin mulţimea care participa la manifestaţiile de Ziua Franţei în Nisa, la focurile de artificii/ Doi români, printre răniţi - LIVETEXT

Un individ a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Şoferul camionului a fost împuşcat, iar în interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme şi grenade, potrivit Le Figaro. Şoferul era un bărbat de 31 de ani, de origine tunisină, care trăia în Nisa. Potrivit postului de televiziune francez BFM TV, atacatorul se afla în vizorul poliţiştilor, dar nu pentru infracţiuni de natură teroristă.

UPDATE 9.25 Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat, în urma atentatului de la Nisa, prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, care trebuia să se încheie iniţial pe data de 26 iulie..

UPDATE 09:00 Bilanţul victimelor de la Nisa a fost actualizat. 84 de persoane şi-au pierdut viaţa. 

UPDATE 8.40 Doi cetăţeni români răniţi sunt îngrijiţi în spitalele din Nisa, a declarat vineri la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. Ministrul nu a putut oferi mai multe detalii, el precizând că este vorba de doi români care trăiesc în Franţa.

UPDATE 8:12 Şoferul camionului care a lovit joi, la Nisa, ar fi tras focuri de armă în mai multe reprize înainte de a fi neutralizat de poliţie, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Le Figaro online.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atentat-terorist-franta-ziua-nationala-84-persoane-au-murit-peste-150-ranite-camion-lovit-plin-multimea-participa-manifestatiile-ziua-frantei-nisa-focurile-artificii-doi-romani-printre-raniti-15528504
15528504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.