Atacatorul din Militari, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Autor: Otilia Ciocan Postat la 12 iunie 2015 164 afişări

Atacatorul din Militari, Mihai Chiriţă, care a rănit trei persoane cu un pistol cu bile, printre care o tânără care şi-a pierdut un ochi, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare, pentru vătămare corporală gravă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă fără drept.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii acestei intanţe au dispus ca din pedeapsa de cinci ani de închisoare să fie scăzută perioada reţinerii şi arestării preventive a lui Chiriţă, respectiv între 24 noiembrie 2013 şi 11 februarie.

Instanţa l-a obligat pe Mihai Chiriţă să-i plătească Danielei Sînziana Borz 71.250 de euro, sumă ce reprezintă daune morale.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis şi ca agresorul să achite aproape 27.000 de lei, cheltuieli reprezentând spitalizarea victimelor.

"Obligă pe inculpatul Chiriţă Mihai Gustin la plata sumei de 17.361,96 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare efectuate pentru partea vătămată Borz Daniela Sînziana, a sumei de 995,66 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare efectuate pentru partea vătămată Alecsandru Adrian, către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Obligă pe inculpatul Chiriţă Mihai Gustin la plata sumei de 8.515, 31 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare efectuate pentru partea vătămată Borz Anton Dănuţ, către partea civilă Spitalul de Urgenţă Elias", a stabilit instanţa.

În acelaşi dosar au fost condamnate şi surorile lui Mihai Chiriţă. Astfel, Florentina şi Mariana Cristina Chiriţă a primit pedeapse de câte doi ani de închisoare cu suspendare, cele două fiind supuse unui termen de încercare de cinci ani.

De asemenea, tatăl şi mama atacatorului din Militari, Tomiţă Chiriţă, respectiv Elena Chiriţă, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Judecătorii au aplicat un termen de încercare de patru ani în cazul lor.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

În februarie 2014, Mihai Chiriţă, tatăl şi cele trei surori ale lui au fost trimişi în judecată, pentru vătămare corporală, cauza fiind judecată de Curtea de Apel Bucureşti.

Mihai Chiriţă era în arest din 25 noiembrie 2013, după ce, cu două zile înainte, a tras cu un pistol cu bile în faţa hipermarketului Cora Militari.

Incidentul a avut loc după ce două dintre surorile lui Chiriţă, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, întrucât au intrat în conflict cu alte persoane. Ulterior, în afara hipermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Mihai Chiriţă, care a fugit de la locul faptei, s-a predat în 24 noiembrie 2013, la Secţia 20 de Poliţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHIRIŢĂ,
MILITARI,
CONDAMNARE
/actualitate/atacatorul-din-militari-condamnat-la-cinci-ani-de-inchisoare-cu-executare-14445312
14445312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.