Astăzi se împlinesc 125 de ani de la fondarea ziarului Financial Times

Autor: Ioana Nita Postat la 13 februarie 2013 11 afişări

Financial Times împlineşte astăzi 125 de ani, iar prestigioasa publicaţie londoneză marchează acest eveniment atât în ediţia print, cât şi în ediţia online printr-o campanie intitulată “Încă suntem călăuzele business-ului mondial”.

Financial Times împlineşte astăzi 125 de ani, iar prestigioasa publicaţie londoneză marchează acest eveniment atât în ediţia print, cât şi în ediţia online printr-o campanie intitulată "Încă suntem călăuzele business-ului mondial". Financial Times a fost fondat în anul 1888 de către James Sheridan şi Horatio Bottomley, iar câţiva ani mai târziu a fuzionat cu Financial News, cele două publicaţii continuând sub brandul FT. În ultimii 25 de ani, publicaţia britanică a devenit cu adevărat o organizaţie de talie mondială. În perioada 1997-1998 FT s-a extins rapid în SUA, iar cinci mai târziu a pătruns şi pe piaţa asiatică. În anul 2000 a apărut şi ediţia FT în limba germană, Financial Times Deutschland, în parteneriat cu firma Gruner Jahr, sediul fiind la Hamburg. După opt ani, FT a vândut participaţia sa - 50% - companiei germane, iar la sfârşitul anului trecut ziarul a încetat să mai fie publicat din cauza pierderilor masive acumulate - 250 milioane euro. În prezent FT are ediţii diferite pentru Marea Britanie, Europa, Asia, SUA şi Orientul Mijlociu.

Mai multe stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Financial Times
/actualitate/astazi-se-implinesc-125-de-ani-de-la-fondarea-ziarului-financial-times-10560603
10560603
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.