Asociaţie, despre taxarea zahărului: „Guvernul nu va încasa sumele preconizate”

Postat la 06 august 2019 50 afişări

Guvernul nu va încasa sumele preconizate din introducerea accizei de răcoritoarele cu conţinut de zahăr, şi creează un precedent periculor prin suprataxarea alimentelor, arată un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Băuturilor Răcoritoare. Alte efecte vor fi concedieri sau închideri de fabrici.

Asociaţie, despre taxarea zahărului: „Guvernul nu va încasa sumele preconizate”

O astfel de suprataxă ar putea avea efecte majore asupra sectorului băuturilor răcoritoare, care are în proporţie de peste 90% furnizori autohtoni: creşterea inflaţiei, stoparea investiţiilor, disponibilizări sau chiar închideri de fabrici. Pe lanţul valoric al băuturilor răcoritoare sunt peste 60.000 de angajaţi, dintre care 6.500 ar urma să îşi piardă locurile de muncă.

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor introduce taxarea băuturilor răcoritoare în finaţie de conţinutul de zahăr. Astfel, pentru băuturile răcoritoare cu conţinut ridicat de zaharuri libere al căror conţinut de zaharuri este între 5-8 g zaharuri/100 ml produs se vor plăti 0,8 lei/litru, iar cele cu conţinut de peste 8 g zaharuri/100 ml produs se va plăti 1 leu/litru.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zahar,
asociatie,
guvern,
incasari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.