ASF: Noile prevederi din legea ASF creează premisele unei mai bune funcţionări a instituţiei şi sprijină dezvoltarea pieţelor financiare non-bancare

Autor: Cristina Bellu Postat la 21 mai 2021 34 afişări

ASF: Noile prevederi din legea ASF creează premisele unei mai bune funcţionări a instituţiei şi sprijină dezvoltarea pieţelor financiare non-bancare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că noile prevederi incluse în legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea instituţiei creează premisele unei mai bune funcţionări a organizaţiei şi sprijină totodată dezvoltarea pieţelor financiare non-bancare.

“Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) salută promulgarea de către Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară”, spun reprezentanţii ASF..

În plus, noua lege oferă şi instrumente adecvate întăririi capacităţii instituţionale a ASF, care sunt necesare pentru punerea în practică a obiectivelor şi strategiilor pe care conducerea instituţiei şi le-a asumat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. Organizaţia contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ASF,
institutie,
creare,
dezvoltare,
functionari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.