Articolele pirotehnice vor trebui etichetate cu număr de înregistrare, care va trebui păstrat 10 ani

Autor: Departamentul Social Postat la 18 februarie 2015 26 afişări

Articolele pirotehnice vor fi etichetate cu un număr de înregistrare, bazat pe un sistem de numerotare uniform şi care va conţine detalii privind instituţia care a autorizat produsele şi categoria căreia îi aparţin, toate aceste informaţii urmând a fi păstrate cel puţin 10 ani.

Noile prevederi au fost aprobate de Guvern, miercuri, prin hotărâre.

Astfel, articolele pirotehnice vor fi etichetate cu un număr de înregistrare bazat pe un sistem de numerotare uniform. Numărul de înregistrare va conţine informaţii cu privire la organismul/instituţia care a emis certificatul de examinare, certificatul de conformitate, care a aprobat sistemul calităţii respectivului produs conform procedurii de evaluare, precum şi categoria de articol pirotehnic pentru care este certificată conformitatea.

Producătorii şi importatorii de articole pirotehnice vor avea obligativitatea de a ţine un registru cu toate numerele de înregistrare ale articolelor pirotehnice produse sau importate de ei, împreună cu denumirea lor comercială, tipul şi subtipul generic, dacă este cazul şi locul de producţie, timp de cel puţin 10 ani după ce articolul pirotehnic a fost introdus pe piaţă.

Actul normativ stabileşte că producătorul sau importatorul va furniza autorităţilor competente şi autorităţilor de supraveghere a pieţei din toate statele membre, la cerererea motivată a acestora, toate informaţiile înregistrate în registrul articolelor pirotehnice.

În cazul în care producătorul sau importatorul îşi încetează activitatea, acesta va transfera registrul cu toate informaţiile înregistrate către autoritatea de supraveghere a pieţei. Nerespectarea acestor condiţii de către producătorii şi importatorii de articole pirotehnice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
PIROTEHNICE,
/actualitate/articolele-pirotehnice-vor-trebui-etichetate-cu-numar-de-inregistrare-care-va-trebui-pastrat-10-ani-13846509
13846509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.