Canada adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei şi rebelilor din estul Ucrainei

Autor: Iuliana Enache Postat la 18 februarie 2015 42 afişări

Premierul canadian Stephen Harper a anunţat marţi o nouă rundă de sancţiuni ca răspuns la ceea ce a numit "escaladarea actelor de agresiune" din partea rebelilor proruşi în estul separatist al Ucrainei.

Guvernul canadian a emis interdicţii de călătorie pentru 37 de ruşi şi ucraineni şi sancţiuni economice împotriva a 17 entităţi ruse şi ucrainene, relatează postul de televiziune CBC, în pagina electronică.

Harper a nominalizat "atacurile fără discriminare din interiorul şi din jurul oraşului ucrainean Mariupol din 24 ianuarie" ca unul dintre principalele motive ale intensificării sancţiunilor.

"Poziţia Canadei rămâne clară: recunoaştem suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi nu vom recunoaşte niciodată ocupaţia ilegală rusă a vreunei părţi a teritoriului acestei ţări", a precizat premierul într-o declaraţie.

"În coordonare cu partenerii noştri din UE şi SUA, Canada îşi intensifică încă o dată răspunsul la situaţie anunţând noi sancţiuni împotriva unor persoane private şi entităţi din Rusia şi Ucraina", a precizat el.

Harper a declarat, de asemenea, că Guvernul său monitorizează îndeaproape implementarea armistiţiului încheiat la Minsk la 12 februarie şi a adăugat că este pregătit să adopte şi alte măsuri împotriva Moscovei şi a rebelilor susţinuţi de ruşi în cazul în care aceştia refuză să respecte acordul.

Acordul de încetare a focului în estul Ucrainei a intrat în vigoare duminică, dar luptele nu au încetat, acestea fiind deosebit de intense în jurul oraşului Debalţeve, înconjurat de forţele rebele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/canada-adopta-noi-sanctiuni-impotriva-rusiei-si-rebelilor-din-estul-ucrainei-13844895
13844895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.