ArCuB a lansat programul de finanţare nerambursabilă "Eşti Bucureşti", cu o valoare de 4,5 mil. lei

Autor: Departamentul Life Postat la 06 mai 2015 32 afişări

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a lansat programul de finanţare nerambursabilă "Eşti Bucureşti", destinat unor proiecte şi acţiuni culturale, valoarea totală a sprijinului financiar oferit fiind de 4.500.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, ArCuB este permanent preocupat să contribuie la dezvoltarea vieţii culturale a Capitalei, fie prin desfăşurarea programelor proprii, fie prin programe de finanţare, care, la rândul lor, promovează patrimoniul cultural artistic.

Astfel, la începutul lunii mai, ArCuB a lansat programul "Eşti Bucureşti", obiectivele principale ale acestei sesiuni de finanţare derulate de ArCuB vizând următoarele domenii culturale de referinţă: arte vizuale, artele spectacolului, fără a se limita însă la teatru, muzică, dans, educaţie prin cultură, film (eveniment, festival).

Priorităţile de finanţare în anul 2015 au în vedere ofertele culturale din domeniile amintite care: pun în valoare identitatea culturală locală şi modalităţile de integrare a acesteia în spaţiul european; utilizează arta ca mijloc de regenerare a comunităţilor locale şi activarea urbană; urmăresc contribuţia artei la înlăturarea/ diminuarea stereotipurilor şi la schimbarea mentalităţilor; pun în valoare clădiri, monumente, spaţii publice, zone relevante pentru identitatea şi istoria locală/ comunitară; oferă fiecărui copil/ tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, în interiorul sau în afara şcolii; oferă fiecărui copil/ tânăr oportunitatea de a-şi aprofunda interesul sau talentul pentru expresiile artistice, în cadrul sau în afara şcolii; au drept scop formarea profesională în sectorul artei şi culturii, la standarde competitive la nivel european şi internaţional; promovează schimbul de experienţă între creatori/ organizaţii care dezvoltă propuneri/ proiecte culturale.

Suma totală disponibilă pentru sesiunea de finanţare nerambursabilă în cadrul "Eşti Bucureşti" este de 4.500.000 lei, iar solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 lei pentru fiecare proiect în parte. Data limită pentru depunerea dosarelor este 29 mai.

Pentru a primi finanţare nerambursabilă pot candida persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii şi instituţii publice de cultură înfiinţate în condiţiile legii române (altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti) şi societăţi comerciale autorizate care derulează activităţi culturale.

În cadrul acestei sesiuni de finanţare, solicitanţii pot depune maximum două oferte culturale.

Informaţii suplimentare privind conţinutul dosarelor de aplicaţie, detalii referitoare la modalitatea de transmitere a acestora, precum şi procedura de selectare şi evaluare a propunerilor de proiecte sunt disponibile pe site-ul www.arcub.ro, la secţiunea Finanţare. Pentru eventuale clarificări, toţi cei interesaţi să beneficieze de finanţare în cadrul programului "Eşti Bucureşti" pot trimite un e-mail pe adresa finantare@arcub.ro.

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate de ArCuB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. ArCuB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă - B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, al Bucharest Music Film Festival şi al Zilelor Bucureştiului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARCUB,
FINANŢARE NERAMBURSABILĂ,
/actualitate/arcub-a-lansat-programul-de-finantare-nerambursabila-esti-bucuresti-cu-o-valoare-de-4-5-mil-lei-14216551
14216551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.