ArCuB a lansat programul de finanţare nerambursabilă "Eşti Bucureşti", cu o valoare de 4,5 mil. lei

Autor: Departamentul Life Postat la 06 mai 2015 27 afişări

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a lansat programul de finanţare nerambursabilă "Eşti Bucureşti", destinat unor proiecte şi acţiuni culturale, valoarea totală a sprijinului financiar oferit fiind de 4.500.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, ArCuB este permanent preocupat să contribuie la dezvoltarea vieţii culturale a Capitalei, fie prin desfăşurarea programelor proprii, fie prin programe de finanţare, care, la rândul lor, promovează patrimoniul cultural artistic.

Astfel, la începutul lunii mai, ArCuB a lansat programul "Eşti Bucureşti", obiectivele principale ale acestei sesiuni de finanţare derulate de ArCuB vizând următoarele domenii culturale de referinţă: arte vizuale, artele spectacolului, fără a se limita însă la teatru, muzică, dans, educaţie prin cultură, film (eveniment, festival).

Priorităţile de finanţare în anul 2015 au în vedere ofertele culturale din domeniile amintite care: pun în valoare identitatea culturală locală şi modalităţile de integrare a acesteia în spaţiul european; utilizează arta ca mijloc de regenerare a comunităţilor locale şi activarea urbană; urmăresc contribuţia artei la înlăturarea/ diminuarea stereotipurilor şi la schimbarea mentalităţilor; pun în valoare clădiri, monumente, spaţii publice, zone relevante pentru identitatea şi istoria locală/ comunitară; oferă fiecărui copil/ tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, în interiorul sau în afara şcolii; oferă fiecărui copil/ tânăr oportunitatea de a-şi aprofunda interesul sau talentul pentru expresiile artistice, în cadrul sau în afara şcolii; au drept scop formarea profesională în sectorul artei şi culturii, la standarde competitive la nivel european şi internaţional; promovează schimbul de experienţă între creatori/ organizaţii care dezvoltă propuneri/ proiecte culturale.

Suma totală disponibilă pentru sesiunea de finanţare nerambursabilă în cadrul "Eşti Bucureşti" este de 4.500.000 lei, iar solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 lei pentru fiecare proiect în parte. Data limită pentru depunerea dosarelor este 29 mai.

Pentru a primi finanţare nerambursabilă pot candida persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii şi instituţii publice de cultură înfiinţate în condiţiile legii române (altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti) şi societăţi comerciale autorizate care derulează activităţi culturale.

În cadrul acestei sesiuni de finanţare, solicitanţii pot depune maximum două oferte culturale.

Informaţii suplimentare privind conţinutul dosarelor de aplicaţie, detalii referitoare la modalitatea de transmitere a acestora, precum şi procedura de selectare şi evaluare a propunerilor de proiecte sunt disponibile pe site-ul www.arcub.ro, la secţiunea Finanţare. Pentru eventuale clarificări, toţi cei interesaţi să beneficieze de finanţare în cadrul programului "Eşti Bucureşti" pot trimite un e-mail pe adresa finantare@arcub.ro.

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate de ArCuB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. ArCuB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă - B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, al Bucharest Music Film Festival şi al Zilelor Bucureştiului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARCUB,
FINANŢARE NERAMBURSABILĂ,

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/arcub-a-lansat-programul-de-finantare-nerambursabila-esti-bucuresti-cu-o-valoare-de-4-5-mil-lei-14216551
14216551
comments powered by Disqus
Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români? Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români?

Reinventaţi de pandemie Ţi-ai pus toate economiile la bătaie. Ţi-ai vândut, poate, apartamentul sau motocicleta şi ai investit banii într-o afacere. Nu acum, ci în urmă cu câţiva ani. Totul a mers bine. Ai crescut, uşor-uşor, cu paşi mici, dar ai ajuns la profit, iar acum businessul îţi e suficient să trăieşti fără a avea nevoie şi de un job. Ţi-ai îndeplinit visul. Până când, într-o zi pe care nici tu, nici altcineva nu putea s-o prevadă, totul se prăbuşeşte. Totul se închide. Marfa ta, serviciile tale nu-şi mai găsesc acum clienţii. Totul e captiv în izolare, publicul tău ţintă nu mai există, iar dacă există, îşi drămuieşte cu grijă banii pentru o potenţială criză care se prevesteşte.

vezi continuarea
ZF.ro
Pericol critic: Dacă patronii mor, nu o să mai avem nici angajaţi sau cine să plătească salariile Pericol critic: Dacă patronii mor, nu o să mai avem nici angajaţi sau cine să plătească salariile
Dezvăluirile unui medic de la Medlife despre coronavirus. Care este cel mai IMPORTANT lucru
Mediafax
Ţara de mărimea României care "a avut un răspuns stelar" la coronavirus. Sub 400 de cazuri, niciun mort. Ce au făcut autorităţile Ţara de mărimea României care "a avut un răspuns stelar" la coronavirus. Sub 400 de cazuri, niciun mort. Ce au făcut autorităţile
Alertă la Chernobîl: pădurea radioactivă de lângă centrală a luat foc! Ucrainenii au trimis un elicopter şi două avioane
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.