ArcelorMittal Galaţi investeşte 8,5 mil. euro pentru securitate şi sănătatea muncii

Postat la 11 ianuarie 2013 26 afişări

ArcelorMittal Galaţi a încheiat - în premieră în istoria sa - al doilea an consecutiv fără înregistrarea vreunui accident de muncă soldat cu pierderea de vieţi omeneşti. Compania îşi va continua programul de îmbunătăţire a securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor prin numeroase proiecte în valoare de circa 8,5 milioane de euro, inclusiv 1 milion de euro pentru instalarea de schele sigure şi moderne.

"Deşi înregistrăm, în continuare rezultate bune, nu suntem încă mulţumiţi de sustenabilitatea acestora. De exemplu, numărul accidentelor cu incapacitate temporară de muncă este încă prea mare: 7 în 2012 în comparaţie cu 5 în 2011, în rândul propriilor angajaţi, respectiv 9 faţă de 7 la contractori. Obiectivul nostru poate fi atins şi este clar: zero accidente", a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi. "Suntem cu adevărat îngrjoraţi de faptul că, în timpul intervenţiilor pentru contracararea a 4 atacuri şi tentative de furt, 7 agenţi de pază externi au fost accidentaţi".

În ultimii doi ani, Compania a derulat pentru angajaţii proprii şi contractori instruiri speciale SMART pentru identificarea riscurilor de accidentare. Un sistem centralizat de observare, monitorizare şi raportare a situaţiilor periculoase a fost pus la punct. Numărul acestor situaţii - descoperite şi rezolvate - a crescut cu o treime faţă de 2011. Se continuă şi implementarea unor proiecte speciale cum ar fi: acordarea unui bonus financiar pentru respectarea regulilor, instalarea de "linii ale vieţii" pentru lucrul la înălţime, precum şi LO/TO, un sistem de blocare şi etichetare a echipamentelor oprite în vederea executării operaţiunilor de mentenanţă în cele mai sigure condiţii.

ArcelorMittal Galaţi îmbunătăţeşte şi echipamentele individuale de protecţie, achiziţionând produse de ultimă generaţie, cum ar fi căştile de protecţie cu ochelari încorporaţi pentru angajaţii cu probleme de vedere ori detectoare personale multi-gaz pentru zonele periculoase. Se modernizează şi instalaţiile de sesizare, alarmare şi stingere a incendiilor.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări.

ArcelorMittal este lider pe pieţele globale importante, incluzând domeniile auto, construcţii, electrocasnice şi de ambalare, având sisteme performante de cercetare şi dezvoltare, precum şi tehnologice, precum şi rezerve cuantificabile de materii prime şi reţele de distribuţie de top. De asemenea, Grupul deţine operaţiuni miniere, având în portofoliu peste 20 de mine în operare şi dezvoltare, fiind al patrulea cel mai mare producător de minereu de fier. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în peste 22 de ţări, de pe patru continente, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature, având reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate.

În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde USD şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. Operaţiunile miniere ale grupului au produs 54 de milioane de tine de minereu de fier şi 8 milioane de tone de cărbune metalurgic.ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/arcelormittal-galati-investeste-8-5-mil-euro-pentru-securitate-si-sanatatea-muncii-10452649
10452649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.