Arafat: În acest moment ne aşteptăm să continue creşterea cazurilor noi

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 noiembrie 2020 16 afişări

Arafat: În acest moment ne aşteptăm să continue creşterea cazurilor noi

Autorităţile din România se aşteaptă în acest moment să continue creşterea cazurilor noi de coronavirus. „Nu pot să spun că mă aştept la o scădere, dar măsurile pe care le-am luat anterior plus măsurile recente sperăm că vor duce la o stabilizare”. 

Întrebat vineri cum se aşteptă să arate România peste o săptămână, Arafat a răspuns: „la acest moment ne aşteptăm să continue creşterea. Nu pot să spun că mă aştept la o scădere, dar măsurile pe care le-am luat anterior plus măsurile astea sperăm că vor duce la o stabilizare şi să începem scăderea”.

La ultimele restricţii pot fi adăugate alte măsuri, în zonele în care situaţia este mai gravă, a adăugat Arafat.

Acesta a precizat că impactul ultimelor măsuri se va vedea probabil în următoarele 30 de zile, acesta fiind şi motivul pentru care autorităţile nu au impus măsuri de 14 zile: „Să fim siguri că avem ce evalua, să fie două cicluri de 14 zile cel puţin”.

Întrebat, de asemenea, dacă se aşteptă ca peste o lună să îşi facă efectul ultimele restricţii, Arafat a răspuns: „Efortul nostru, al tuturor, poate că va duce într-adevăr la scăderea incidenţei. Împreună putem să ajungem la o scădere peste o lună”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restricţii,
arafat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.