Arad: Falcă îi cere demisia subprefectului pentru "două poziţii juridice diferite” într-o speţă

Autor: Andreea Tobias, Marian Buga Postat la 27 ianuarie 2015 59 afişări

Primarul Aradului îi cere demisia subprefectului Florentina Horgea, acuzat că are poziţii juridice diferite într-o singură speţă legată de adoptarea unei hotârări în CL, care ar fi fost susţinută de Horgea din poziţia de jurist al Primăriei, dar atacată în contencios când a ajuns subprefect.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că subprefectul judeţului, Florentina Horgea, trebuie să-şi dea demisia pentru că, după ce a plecat din postul de jurist al Primăriei pentru a deveni subprefect, a atacat în contencios administrativ o hotărâre ”a cărei legalitate a susţinut-o în Consiliul Local Municipal Arad cu argumente scrise pe trei pagini”.

Edilul s-a referit la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 201/2014, privind aprobarea documentaţiei de urbanism ”Plan urbanistic pentru zonă construită protejată, zonă monumente protejate Arad”, pe care Prefectura a anunţat că a atacat-o în contencios administrativ.

”Prefectura a atacat planul urbanistic al zonei protejate. În argumentaţie avem semnătura doamnei subprefect, care a fost angajată în cadrul Primăriei Arad, fiind exact persoana care a argumentat legalitatea acelui proiect. Mai mult decât atât, a existat o contestaţie la acest plan urbanistic pentru zone protejate şi Consiliul Local a trebuit să aprobe un punct de vedere juridic, iar acesta a fost elaborat exact de cea care este azi subprefect”, a declarat primarul.

Gheorghe Falcă a spus că pentru aceste ”poziţii juridice diferite” subprefectul trebuie să demisioneze fie din postul actual, fie din cel de jurist al primăriei, pe care l-a blocat când a plecat.

”Doamna subprefect trebuie să-şi dea demisia din una din cele două funcţii: ori din funcţia de jurist al primăriei, unde are în acest moment postul blocat, sau din funcţia de subprefect, pentru că în aceeaşi speţă are două puncte de vedere juridic diferite. Eu cred că specialiştii trebuie să rămână specialişti, nu pot să-şi schimbe, în funcţie de instituţie, poziţia juridică”, a spus Falcă.

Primarul crede că ”guvernul actual nu va rezista mai mult de trei-patru luni”, iar subprefectul va fi schimbat şi se va întoarce la Primărie.

”Funcţionarii din Primărie chiar au propus ca, dacă doamna se va întoarce, să fie ea jurista care va reprezenta punctul de vedere al Primăriei. Să meargă în instanţă şi să se bată cu punctul de vedere al doamnei subprefect, elaborat de dânsa", a declarat Falcă.

Contactată de corespondentul MEDIAFAX, Florentina Horgea spune că nu se află pe poziţii diferite.

”Hotărârea 201 am atacat-o în contencios considerând că unele aspecte din aceasta nu sunt legale. S-au făcut ceva amendamente la proiectul de hotărâre, iar pe acestea le considerăm nelegale. Nu sunt pe poziţii diferite", a declarat subprefectul.

Reprezentanţii Prefecturii au precizat că motivaţia acţiunii în contencios este aceea că că prin două amendamente aprobate au fost aduse modificări substanţiale documentaţiei de urbanism, fără ca acestea să fie supuse avizării de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Hotărârea a intrat în atenţia Prefecturii pentru că prin amendamentele adoptate se dă posibilitatea reamenajării Parcului Eminescu, în sensul construirii unei parcări subterane şi a unui tunel rutier în acea zonă, proiect care a fost retras de Primărie în urma unor proteste care au avut loc în oraş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FALCĂ,
DISPUTĂ,
/actualitate/arad-falca-ii-cere-demisia-subprefectului-pentru-doua-pozitii-juridice-diferite-intr-o-speta-13789298
13789298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.