Aproximativ 10.000 de persoane au manifestat la Budapesta impotriva masurilor de austeriate

Postat la 17 iunie 2011 50 afişări

Aproximativ 10.000 de manifestanti, intre care politisti si pompieri, au defilat joi, in centrul Budapestei, pentru a protesta fata de masurile de austeritate adoptate de Guvernul conservator al lui Viktor Orban.

Marsul a fost organizat de principalele sindicate din tara. " Vrem sa protestam fata de un plan (de austeritate) care face mai dificila viata angajatilor (bugetari) si reduce salariile ", a declarat Janos Borsik, liderul Aliantei Sindicatelor Autonome. Sindicatele critica in special modificarile prevederilor privind pensionarea anticipata si obtinerea indemnizatiei de somaj, masuri hotarate fara consultari, potrivit acestora. Centralele sindicale dezmint ca au avut loc negocieri cu Guvernul, a subliniat Borsik. Numerosi manifestanti erau deghizati in clovni, dupa ce Viktor Orban i-a sfatuit pe politisti si pe pompieri sa se consulte cu "secretarul de stat pentru afaceri clovnesti" in privinta revendicarilor vizand mentinerea posibilitatii de pensionare anticipata.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budapesta,
proteste,
ungaria,
masuri,
austeritate
/actualitate/aproximativ-10-000-de-persoane-au-manifestat-la-budapesta-impotriva-masurilor-de-austeriate-8350843
8350843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.