Aproximativ 1.400 de angajaţi ai companiei Air Berlin urmează să fie concediaţi, anunţă sindicatele

Autor: Andrei Ionascu Postat la 07 octombrie 2017 150 afişări

Aproximativ 1.400 de angajaţi ai Air Berlin, a doua cea mai mare companie aeriană din Germania, sunt ameninţaţi cu demiterea, potrivit unor documente prezentate vineri de către sindicate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Întregul personal de la sol al companiei aflate în insolvenţă va primi notificări privind rezilierea contractelor până la sfârşitul lunii octombrie.

Angajaţii care trebuie să menţină operaţiunile de zbor vor fi concediaţi până la sfârşitul lunii februarie 2018, conform sursei citate. Alţi angajaţi vor fi probabil eliberaţi de îndatoririle lor, potrivit planului, care nu prevede detalii specifice. Concedierile afectează şi personalul administrativ.

Air Berlin a refuzat să comenteze aceste informaţii. Tot vineri, compania aeriană a anunţat că a extins termenul-limită de primire a ofertelor pentru divizia de întreţinere, pentru a permite potenţialilor cumpărători să-şi adapteze ofertele, în funcţie de rezultatul negocierilor pentru alte active ale companiei.

Operatorul german de transport se află în discuţii cu Lufthansa şi easyJet cu privire la repartizarea bunurilor sale, cum ar fi avioanele, sloturile de decolare şi aterizare, precum şi echipajul. Aceste discuţii urmează să aibă loc până la 12 octombrie.

Compania aeriană Air Berlin, care are aproximativ 8.000 de angajaţi, a depus cererea de insolvenţă în luna august, după ce acţionarul majoritar Etihad a anunţat că va înceta finanţarea.

Air Berlin s-a retras de pe piaţa din România la 26 februarie, în condiţiile în care opera două curse zilnice pe ruta Bucureşti-Berlin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
AIR BERLIN,
DEMITERI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.