Aprobarea Legii bugetului de stat pe 2016, pe agenda Guvernului în şedinţa de miercuri

Autor: Alice Draghici Postat la 09 decembrie 2015 54 afişări

Pe agenda de lucru a şedinţei Guvernului de miercuri ar putea fi inclusă, pe lângă proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, o ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, precum şi strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2016-2018.

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul va discuta, miercuri, în şedinţa săptămânală, proiectele de lege privind bugetele de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2016, pe lista cu acte normative aflându-se şi aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul viitor, dar şi strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2016-2018.

De asemenea, pe ordinea de zi a Guvernului, sunt prevăzute şi câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare. Ar putea fi, de asemenea, discutată o ordonanţă de urgenţă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar şi un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi mai sunt prevăzute proiecte de hotărâri referitoare la alocarea unor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea unor cheltuieli ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat finanţate din bugetele locale, precum şi ale unităţilor de învăţământ special de stat finanţate din bugetele proprii ale judeţelor, proiect de hotătâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.

De asemenea, un alt proiect de hotărâre care ar putea fi adoptat de Guvern în şedinţă se referă la suplimentarea bugetului Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, în vederea plăţii despăgubirilor acordate de către Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii.

Pe lista cu acte normative se află un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale, un alt proiect de hotărâre se referă stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război şi văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, dar şi un proiect de hotărâre pentru completarea art.3 din anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ''Prima casă''.

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi se referă la organizarea şi funcţionarea Ministerului Energiei, organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
AGENDA SEDINTA DE GEVERN,
BUGET
/actualitate/aprobarea-legii-bugetului-de-stat-pe-2016-pe-agenda-guvernului-in-sedinta-de-miercuri-14913587
14913587
comments powered by Disqus
Biroul în vremuri de pandemie Biroul în vremuri  de pandemie

Twitter a anunţat săptămâna trecută că angajaţii companiei pot să lucreze de acasă pentru totdeauna, în timp ce angajaţii Google şi Facebook vor adopta regimul de telemuncă până în 2021. Situaţia este una în care se regăsesc angajaţi de peste tot din lume - indiferent că obişnuiau să meargă la birou în clădirea Chrysler din New York, în Burj Khalifa din Dubai sau în SkyTower din Bucureşti. După două luni de work from home, ne întrebăm cu toţii, indiferent de localizarea geografică: mai avem nevoie de birouri? Cum vor arăta acestea la întoarcere?

vezi continuarea
ZF.ro
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
BREAKING. Florin Cîţu dă peste cap TOATE planurile. Economia României se va PRĂBUŞI cu 14%. Explicaţiile fără precedent
Mediafax
Ar putea urma al doilea val de relaxare. Anunţul ministrului Sănătăţii: când se pot redeschide terasele şi plajele Ar putea urma al doilea val de relaxare. Anunţul ministrului Sănătăţii: când se pot redeschide terasele şi plajele
Povestea inexplicabilă a unui poliţist din Suceava: 8 teste de COVID-19 şi tratat cu „Sfântul Paracetamol şi Cuvioasa Vitamina C”. De două luni nu scapă de virus
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Degetul erect COMENTARIU Valeriu Suhan Degetul erect
COMENTARIU Valeriu Şuhan: N-a scăpat nici doctorul Arafat...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.