Aproape 2.000 de şcoli închise în Coreea de Sud din cauza unor temeri provocate de MERS-CoV

Autor: Gaidau Ion Postat la 09 iunie 2015 87 afişări

Aproape 2.000 de şcoli au fost închise în Coreea de Sud după anunţarea, luni, a celui de-al şaselea deces din cauza coronavirusului care cauzează Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), relatează site-ul lexpress.fr.

Coronavirusul MERS-CoV, considerat o rudă mai letală, dar mai puţin infecţioasă a Sindromului respirator acut sever (SARS), soldat cu aproape 800 de morţi la nivel mondial în 2003, generează îngrijorări în Coreea de Sud. Aproximativ 2.500 de persoane au fost plasate în carantină, în timp ce aproape 2.000 de şoli, majoritatea din Seul şi din provincia vecină Gyeonggi, au fost închise din cauza epidemiei.

Potrivit autorităţilor, epidemia de MERS-CoV a afectat 87 de persoane în Coreea de Sud, dintre care 23 doar în ultimele 24 de ore.

Ultima persoană decedată în Coreea de Sud din cauza epidemiei de MERS-CoV este un octogenar din Daejon, la 140 de kilometri sud de capitala Seul, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Însă coronavirusul, pentru care nu există un tratament sau vaccin, nu ar urma să fie transmis la scară largă, potrivit unui specialist.

"Contaminările vor continua la un nivel redus", a spus Ho Pak-Leung, din cadrul Universităţii din Hong Kong.

Majoritatea noilor contaminări au avut loc în centrul medical Samsung din Seul, unde 900 de persoane au fost plaste sub observare. În prezent, contaminarea cu coronavirusul MERS-CoV este limitată la spitale, între bolnavi, familii şi personalul medical. Primul caz, raportat pe 20 mai, a fost al unui bătrân, în vârstă de 68 de ani, diagnosticat în urma unei călătorii în Arabia Saudită.

Auorităţile sud-coreene, acuzate că au reacţionat cu întârziere pentru a identifica potenţialii transmiţători după diagnosticarea primei persoane infectate, au promis duminică o campanie pe "toate azimuturile" pentru a limita răspândirea epidemiei.

O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a sosit luni, la Seul, pentru a oferi asistenţă autorităţilor sanitare sud-coreene.

Sute de evenimente publice, excursii şcolare şi manifestaţii sportive au fost anulate în Coreea de Sud.

Peste 20 de ţări au fost afectate de acest virus. În Arabia Saudită, peste 950 de persoane au fost contaminate începând din 2012, dintre care 412 au decedat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE SUD,
SĂNĂTATE,
EDUCAŢIE
/actualitate/aproape-2-000-de-scoli-inchise-in-coreea-de-sud-din-cauza-unor-temeri-provocate-de-mers-cov-14429014
14429014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.