Apple se apropie de o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 decembrie 2021 38 afişări

Apple este la o distanţă foarte mică de o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, un prag care ar face compania la fel de mare ca a cincea cea mai mare economie a lumii, după Germania, la puţin peste un an după ce a depăşit pragul de 2.000 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Apple se apropie de o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari

Acţiunile Apple au crescut cu 1,6%, la 174 de dolari. Acestea trebuie să se tranzacţioneze la 182,85 dolari pentru a atinge pragul, într-o creştere alimentată de investitorii care au pariat pe brand, văzut ca un refugiu sigur.

Acţiunile au urcat cu aproximativ 30% în acest an, pe lângă o creştere de 80% în 2020. În comparaţie, S&P 500 a crescut cu 25% în această perioadă.

Companiile din clubul de trilioane de dolari - Microsoft, Amazon, Alphabet şi Tesla - au câştigat între 10% şi 70%.

"Apple pare să fie mai imună la fluxul şi refluxul forţelor economice doar din cauza brandului cu adevărat puternic. De asemenea, portofoliul de produse noi este destul de puternic", a declarat Susannah Streeter, analist senior de investiţii şi pieţe la Hargreaves Lansdown.

Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 şi a avut nevoie de doi ani pentru a dubla evaluarea.

Apple şi-a pierdut pentru scurt timp titlul de cea mai valoroasă companie în favoarea Microsoft la începutul acestui an, după comentariile directorului general Tim Cook cu privire la problemele lanţului de aprovizionare şi la lupta pentru a procura semiconductori şi componente pentru fabricarea smartphone-urilor şi a laptopurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
capitalizare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.