Apple prezintă luni versiuni îmbunătăţite ale sistemelor sale de operare şi noi servicii

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 08 iunie 2015 170 afişări

Apple va prezenta luni, la evenimentul anual Worldwide Developers Conference organizat de companie la San Francisco, un nou serviciu de muzică, un nou kit software pentru dispozitivul Apple Watch şi versiuni îmbunătăţite ale sistemelor de operare, potrivit analiştilor.

În mod tradiţional şefii Apple se folosesc de această conferinţă pentru a prezenta versiuni îmbunătăţite ale sistemului de operare iOS destinat dispozitivelor iPhone, iPad şi iPod, ale sistemului de operare OS X destinat computerelor Mac, precum şi noi servicii.

Apple a pregătit o nouă versiune pentru sistemul de operare destinat aparatelor smart, iOS 9, numită "Monarch", a o alta pentru sistemul OS X 10.11, numită "Gala", un nou serviciu pentru muzivă, bazat pe Beats Music, şi actualizări pentru Apple Watch.

Subiectul central al conferinţei ar putea fi iOS 9, cu nume de cod "Monarch", după denumirea unei staţiuni de schi. Sute de milioane de oameni utilizează zilnic iPhone-uri şi iPad-uri, iar Apple a realizat că este timpul să nu se mai concentreze pe modificarea semnificativă a funcţiilor ci pe îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor. Astfel, Apple a pregătit modificări care să reducă mărimea aplicaţiilor şi să susţină mai eficient funcţionarea produselor de generaţie mai veche, potrivit portalului de specialitate 9to5mac.com.

Dezvoltatorii independenţi de aplicaţii vor putea să cunoască un nou kit software pentru smartwatch-ul Apple Watch lansat în urmă cu două luni, a declarat recent Jeff Williams, vicepreşedinte operaţional al Apple.

Ca şi în cazul altor produse Apple, succesul comercial al Apple Watch depinde de aplicaţiile care însoţesc produsul, iar noul kit software, disponibil din toamnă, va permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii mai rapide, a arătat Bob O’Donnell, analist la TECHnalysis Research.

Numeroşi analişti se aşteaptă ca la evenimentul de luni să fie lansat şi un serviciu pentru muzică. Producătorul iPod şi iTune a deţinut mult timp o poziţie de lider pe piaţa de muzică digitală, dar a pierdut teren în ultimii ani, utilizatorii fiind atraşi de servicii pe bază de abonament precum Spotify.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
CONFERINŢĂ,
/actualitate/apple-prezinta-luni-versiuni-imbunatatite-ale-sistemelor-sale-de-operare-si-noi-servicii-14425295
14425295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.