Apple ia în calcul crearea unei platforme pe modelul „cumpără acum, plăteşte mai târziu”, dezvoltată în colaborare cu Goldman Sachs. Încep să scadă rapid acţiunile viitorilor competitori

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 iulie 2021 358 afişări

Apple ia în calcul crearea unei platforme pe modelul „cumpără acum, plăteşte mai târziu”, dezvoltată în colaborare cu Goldman Sachs. Încep să scadă rapid acţiunile viitorilor competitori

Un raport conform căruia Apple lucrează la un serviciu care le-ar permite utilizatorilor să efectueze achiziţii în rate a generat o scădere a acţiunilor sectorului „buy now, pay later” (BNPL)/„cumpără acum, plăteşte mai târziu”, care a înregistrat rezultate puternice în pandemie, când cumpărătorii online s-au orientat către opţiuni mai uşoare de plată, scrie Bloomberg, citând mai multe surse familiare cu situaţia.

Goldman Sachs ar urma să acopere împrumuturile, Apple lucrând cu banca americană încă din 2019 pentru cardul de credit Apple Card.

Perspectivele conform cărora vor concura împotriva unui gigant precum Apple, dar şi cu grupuri consacrate precum PayPal, vor testa cu siguranţă abilităţile companiilor BNPL care au exploatat uşor piaţa fertilă din Statele Unite.

Acţiunile firmei listate în Australia Afterpay, cel mai mare furnizor BNPL al ţării care obţine o bună parte din venituri din SUA, au scăzut cu aproape 10% miercuri.

De asemenea, au suferit declinuri şi rivalii mai mici, precum Zip Co şi Sezzle. Affirm Holdings, listat pe Nasdaq, a raportat la un moment dat un minus de 14%.

Apple Pay reprezintă o ameninţare mai mare decât potenţialele oferte înaintate de bănci şi firme de credit, având în vedere anvergura companiei şi experienţa superioară a clienţilor, spun analiştii Citi.

Industria BNPL a explodat pe măsură ce cumpărătorii şi-au îndreptat atenţia spre mediul digital în timpul crizei sanitare, numărul comercianţilor americani care au adăugat astfel de opţiuni crescând de aproape trei ori în 2020, conform unui raport al firmei de consultanţă McKinsey.

În Australia, unde reglementările din sector sunt mici şi procesele de adoptare cresc considerabil prin comparaţie cu alte pieţe, circa 30% dintre consumatori deţin un cont BNPL, potrivit unui raport al Deloitte.

Sursele Bloomberg spun că utilizatorii Apple Pay vor putea să îşi împartă cumpărăturile în patru tranşe fără dobândă sau de-a lungul mai multor luni cu dobândă – în mod similar cu rivalii Klarna, Afterpay, Quadpay şi Affirm.

Klarna, cel mai valoros startup european, a ajuns în iunie la o evaluare de peste 38 de miliarde de dolari datorită ultimei runde de finanţare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.