APIA: Piaţa auto a crescut în primele opt luni cu 16%

Postat la 12 septembrie 2016 58 afişări

APIA: Piaţa auto a crescut în primele opt luni cu 16%

Piaţa auto a crescut în primele opt luni cu 16%, cu un avans de 14,8% pe segmentul de autoturisme (70.606 unităţi), reprezentanţii industriei menţinând prognoza de 10-12% pe întregul an 2016 la acest tip de vehicule.

În luna august, vânzările auto s-au majorat cu circa 25%. Vânzările de autoturisme din producţia autohtonă au scăzut în primele opt luni din 2016 cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, în timp ce vânzările de autoturisme din import au înregistrat o creştere consistentă, de 24,7%, arată un comunicat APIA.

”Este deja de notoritate faptul că principalul motor al vânzărilor pe segmentul autoturisme îl reprezintă categoria persoanelor juridice. Acestea ajung să deţină, pe ansamblul primelor 8 luni, o pondere de 70%, care va creşte până la sfârsitul anului pe fondul consumării treptate a Programului „Rabla”. Un alt factor de distorsiune a pieţei auto îl reprezintă afluxul de autovehicule rulate, marea lor majoritate nefiscalizate”, spune reprezentanţii APIA.

În primele opt luni din 2016, înmatricularile de autoturisme rulate provenite din import au crescut cu 25%, peste creşterea celor noi. Ca urmare, raportul dintre cele rulate şi cele noi creşte la 3,4 autoturisme rulate la unul nou.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.