Anunţul Casei de Pensii: pensionarii care primesc bani în plus din toamnă

Postat la 01 august 2023 48183 afişări

Anunţul Casei de Pensii: pensionarii care primesc bani în plus din toamnă

Casa de Pensii, prin vocea lui Daniel Baciu, preşedintele instituţiei, a explicat care sunt pensionarii care primesc bani în plus din toamnă.

Pensionarii care primesc bani în plus din toamnă beneficiază de introducerea în noua lege a pensiilor a unor principii noi de calcul.

„Actuala legislaţie a pensiilor, Legea 263/2010 care este în vigoare de la 1 ianuarie 2011, cât şi legile anterioare, Legea 19/2000 care a intrat în vigoare la 1 aprilie 2001, au acumulat anumite inechităţi de-a lungul timpului. Aceasta şi pentru că Legea 263 a fost modificată de foarte multe ori, iar modificările au produs efecte în viitor, neavând retroactivitate. Astfel beneficiile care s-au introdus de-a lungul timpului au fost în favoarea unor categorii de pensionari şi în defavoarea celorlalte categorii de pensionari care au ieşit la pensie înainte de adoptarea reglementărilor”, a explicat, la RomâniaTV, Daniel Baciu.

Acesta a explicat noul mecanism, după introducerea în legea cea nouă a pensiilor a unor principii noi de calcul.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
pensionari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.