Anunţ NASA. Ce se va întâmpla cu racheta în care Boeing a investit 12 miliarde de dolari pentru a duce oameni pe Marte până în 2030

Postat la 14 martie 2019 40 afişări

Noua rachetă dezvoltată de NASA nu va fi gata pentru misiunea fără echipaj uman pe Lună programată pentru iunie 2020, a anunţat administratorul Agenţiei spaţiale americane, Jim Bridenstine, care a adăugat că se ia în considerare folosirea unui lansator al unei companii private, potrivit cnbc.com.

Anunţ NASA. Ce se va întâmpla cu racheta în care Boeing a investit 12 miliarde de dolari pentru a duce oameni pe Marte până în 2030

Finalizarea lansatorului Space Launch System (SLS) - cum este cunoscută viitoarea rachetă a NASA -, a cărui dezvoltare a fost estimată iniţial la 7 miliarde de dolari, a fost deja întârziată cu mai mulţi ani.

 

SLS, care va fi capabil să lanseze vehicule spaţiale cu echipaj uman spre Marte până în 2030, are, de asemenea, o capacitate de transport de 130 de tone.

 

„Responsabilii programului SLS se chinuie să respecte termenele limită", dar racheta nu va fi gata pentru prima misiune fără echipaj uman pe Lună, numită EM-1, programată pentru iunie 2020, a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine, într-un eveniment al Comitetului pentru comerţ, ştiinţă şi transport din Senatul american. Acesta a mai precizat că programul este în întârziere cu trei ani.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nasa,
rachete,
anunt,
miliarde,
marte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.