Anual, fiecare român bea doar 6 litri de apă din bidoane de tip watercooler

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 noiembrie 2011 40 afişări

Piaţa de îmbuteliere şi distribuţie a apei în sistem watercooler în România a înregistrat o creştere de 1,5%, puţin peste media ţărilor din Europa de Est de 0,6%, arată cel mai recent raport realizat de Zenith Internaţional.

Anul trecut au fost îmbuteliaţi 123,9 milioane litri de apă pentru piaţa românească de distribuţie în sistem watercooler, iar din acest total 82,8 milioane litri au fost îmbuteliaţi de La Fântâna SRL, liderul pieţei româneşti. Raportul arată că în 2010 s-au consumat 1493.6 litri apă / 1 watercooler instalat la beneficiarii de abonamente de distribuţie a apei. Numărul de watercoolere/ 1000 de locuitori este de 3,94 unităţi, în creştere faţă de anul precedent, însă sub media Europei de Est de 5,02 bucăţi.

Grupul La Fântâna are peste 720 de angajaţi în România şi Serbia, două unităţi de îmbuteliere în România (una la Bucureşti şi una la Tălmaciu) şi o unitate de îmbuteliere la Mitrovo Polje, în Serbia. La Fântâna are în Romania peste 30.000 de clienţi companii şi instituţii iar numărul watercoolerelor instalate este de 67.000 la nivelul întregii ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apă,
bidoane,
watercooler
/actualitate/anual-fiecare-roman-bea-doar-6-litri-de-apa-din-bidoane-de-tip-watercooler-8951173
8951173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.