Antreprenori locali. Horaţiu Ţepeş, Bilka: Investiţia estimată la 20 mil. euro pentru noua fabrică va ajunge de fapt la 35 mil. euro, din cauza scumpirilor

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 02 iulie 2023 59 afişări

Antreprenori locali. Horaţiu Ţepeş, Bilka: Investiţia estimată la 20 mil. euro pentru noua fabrică va ajunge de fapt la 35 mil. euro, din cauza scumpirilor

Producătorul de acoperişuri Bilka din Braşov, care are în derulare construcţia unei noi fabrici, se concentrează anul acesta pe finali­zarea proiectului, care ar fi trebuit deja să fie funcţional, şi aproape de momentul bilanţului estimează o valoare finală a investiţiei cu 75% peste ceea ce fusese prognozat.

„Planul iniţial pentru fabrica nouă a fost de 20 mil. euro, însă la final vom ajunge cu investiţia la 35 mil. euro. Asta pentru că între timp s-au scumpit utilajele, materialele de construcţii, mâna de lucru, am refăcut contractele şi am acceptat noi termeni de nenumărate ori“, a spus Horaţiu Ţepeş.

Fabrica nouă este parte a unui plan mai amplu de investiţii, demarat după ce în urmă cu câţiva ani compania a achiziţionat platforma industrială Hidromecanica 2 Braşov, din vecinătatea halelor deja deţinute, pentru a se extinde.

Bilka a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,15 mld. lei după o creştere de 3% comparativ cu anul precedent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.