Antreprenoarea care a construit o aplicaţie fără să ştie programare, iar acum este milionară în dolari

Postat la 01 iulie 2017 413 afişări

Tara Reed abia se mutase în Seattle, când i-a venit o idee în timp ce se uita la pereţii albi ai noului său apartament: ”Am realizat ce enervant şi greu poate fi să găsesc obiectele de artă care îmi plac pentru decorarea noului meu apartament”, spune ea într-un articol publicat de entrepreneur.com.

Antreprenoarea care a construit o aplicaţie fără să ştie programare, iar acum este milionară în dolari

”Pentru mâncare, muzică, fashion, filme era suficient să butonez o aplicaţie şi să găsesc o recomandare potrivită. Dar lumea artei nu avea aşa ceva”. Reed a umplut astfel golul sesizat şi a lansat Kollecto.

Reed a lucrat anterior în marketing, la Microsoft şi Foursquare. Nu ştia să scrie nici măcar o linie de cod, dar a folosit un tipar al unei tehnologii existente pentru a crea un mod mai facil de a cumpăra obiecte de artă. Aceasta îi trece pe utilizatori printr-un sondaj şi oferă obiecte de artă alese în baza gusturilor lor.

Succesul Kollecto a adus-o pe Reed în lumina reflectoarelor.Ea i-a învăţat pe alţi antreprenori cum să construiască aplicaţii fără să cunoască programare în discuţii TEDx, dar şi printr-o platformă de consultanţă care i-a adus venituri de peste 1 milion de dolari. ”Când oamenii îmi cer sfatul le spun: începeţi. Există posibilitatea să faceţi ceva greşit, dar nu veţi şti acest lucru până când nu veţi testa acele presupuneri cu acţiuni.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.